Huset

Damhuset holder til i en mere end 300 år gammel, gulkalket bygning, der ligger først på Lyngby Hovedgade overfor Mølledammen og Lyngby Mølle.

 

Butikken sælger kunsthåndværk, tøj, brugskunst og gaveartikler m.m. fra en sjældent set mangfoldighed af kunsthåndværk fra over 100 danske og udenlandske kunsthåndværkere.

Da bygningen blev opført, hørte den til "Store Kro", der var et yndet rastested for rejsende mellem København og Fredensborg.

​​Igennem tiden har der været mange forskellige erhverv i bygningen lige fra købmandshandel, Bryggeriet Lyngby, Pølsefabrik og Kødhandel, delikatesseforretning til H. Lyck Brændsel.

Bygningen blev på et tidspunkt udpeget til nedrivning, men et bevaringsforslag fra to lokale kunsthåndværkere sikrede bygningen til kunstneriske formål. Dermed kunne Damhuset åbne dørene i 1976, dengang drevet af et kunstnerkollektiv, hvor bl.a. Ib Spang Olsen også var medlem. Det er også ham, der har tegnet vores logo.

To år senere fulgte indretning af kreative værksteder i længen langs Mølleåen og bag Damhuset. Værkstederne fungerer i dag som selvstændige værksteder.

I 2000 overtog keramikeren Karina Skibby Damhuset efter kunstnerkollektivet og drev butikken frem til 2012.

I dag drives Damhuset af fem andelshavere, som alle er udøvende kunsthåndværkere og hver især og sammen præger butikken.

damhuset_fra_venstre_side01.jpg
damhuset_fra_hoejre_side01.jpg
damhuset_indgang_01.jpg
damhuset_butik_navneskilt.jpg
damhuset_fra_dam_side01.jpg
damhuset_galleri_billede22.jpg
Hvem er vi

Annette Willadsen - Smykker​

Anne Catton - Keramik

Benthe Bertelsen - Keramik og Smykker

Ella Moltke - Keramik

Debbie Kronsted - Polymer Clay Artist